Over Bureau KwaliteitsAnalyse

Aanleiding

Sinds 2018 richt de inspectie zich bij het houden van toezicht vooral op het bestuur. Daarbij is sinds 2022 het inspectiekader wederom aangescherpt. De eigen visie op onderwijs van besturen en scholen en hun eigen ambities hebben daarin een nog belangrijkere plaatst gekregen. Maar hoe geef je daar invulling aan? Wat is ‘goed onderwijs’? Hoe realiseer en toets je dat goed onderbouwd, op een manier die echt de essentie raakt en het begrip kwaliteit meer betekenis geeft? Hoe borg je dat en leg je daar verantwoording over af? Vanuit die vragen, de behoefte aan leidraad en houvast, is het idee voor de KwaiteitsBalans ontstaan. Een nieuwe methodiek die wezenlijk zicht en grip geeft op de kwaliteit van het onderwijs. Wij, Jeroen en Mark, hebben dit concept ontwikkeld in onze eigen praktijk als (interim) bestuurder en staffunctionaris onderwijs.

Jeroen wordt gedreven door nieuwsgierigheid. Door vragen en doorvragen is hij op zoek naar de kern van de organisatie. Jeroen is en onderwijsprofessional die theoretische kennis en ervaring aan elkaar koppelt. Hij heeft als leerkracht, intern begeleider, locatieleider, directeur, interim-directeur, stafmedewerker onderwijs, waarnemend bestuurder en adviseur een brede kijk op het onderwijs ontwikkeld, zowel in Nederland als in het buitenland. 'In beweging zijn' op allerlei gebieden, analytisch, verbindend en werkend vanuit de relatie: dat kenmerkt Jeroen.

Mark werkt voornamelijk op het terrein van kwaliteitszorg, leren en veranderen. Met veel ervaring in het onderwijs als leerkracht, bestuurder, trainer, leidinggevende, adviseur en toezichthouder. Met een frisse blik, stevige kennis, humor en een groot netwerk van ervaren experts. Hij gaat de verbinding aan met iedereen in de organisatie: de toezichthouder, het bestuur en de leidinggevende, tot de mensen die iedere dag in de klei staan. Hij analyseert, adviseert en begeleidt; door te zeggen waar het opstaat. Volgens erkende concepten, pragmatisch en no nonsens. Het moet kloppen en het moet werken.

Benieuwd wat wij voor uw instelling kunnen betekenen?