Bureau KA op Impactlab 2022 van Schoolupdate

Op uitnodiging van Schoolupdate verzorgde Bureau KwaliteitsAnalyse twee workshops op het Impactlab 2022. We waren te gast op een prachtige locatie (de International School Eindhoven) waar we ons mochten presenteren tussen diverse technologische onderwijsinnovaties.

Beide sessies werden bijgewoond door 7 geïnteresseerden die in verschillende functies in het onderwijs werkzaam zijn, van ICT-ers tot een directeur van een school voor educatie aan volwassenen uit België. Ook nu bleef het gesprek over kwaliteit niet beperkt tot het primair onderwijs en kwamen we tot herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk waarin de ervaringen de verwachtingen overstegen. Er ontstond een mooie dialoog over verschil in ambities tussen scholen in steden (waar veel concurrentie is) en in dorpen, waar een school vaak de enige aanbieder is. Kun je met lagere ambities voldoen aan hoge verwachtingen? Of liggen de verwachtingen in een dorp lager dan in de stad – en hangt dat dan ook weer af van waar dat dorp ligt?

Na de verkenning van onze zienswijze ‘doken’ we samen de KwaliteitsBalans in. Met name het concreet maken van de kwaliteit per indicator, de verantwoordelijkheid van de directeur/bestuurder om een oordeel te geven én de mogelijkheid voor leerkrachten om content toe te voegen werden als onderscheidend ervaren. In beide groepen werd gevraagd om nog een paar dagen als toezichthoudertoegang te krijgen tot de gedeelde ‘KwaliteitsBalansen,’ zodat er in de eigen werkomgeving nog eens rustig naar kan worden gekeken.

We bedanken Schoolupdate voor de mooie kans om ons als startup te profileren!